tirsdag 8. februar 2011

Liv og røre på stranden

Stor ståhei på stranden foran dykkersenteret i går ettermiddag. Nysgjerrige som vi tross alt er her i FEATS2, var det jo bare å på seg sandalene å komme seg nedover for å se hva alt oppstyret handlet om. Hundrevis av lokale hadde samlet seg på stranden og hoiet og pekte. Det viste seg at en saltvannskrokodille hadde valgt å berike oss med sitt selskap. Kanskje ikke så spesielt i seg selv, men det er jo sjelden man får så fint besøk...i en hovedstad!

Den var ikke den største av sitt slag men virket trivelig nok til krokodille å være. Den cruiset forbi den amerikanske ambassaden (Der den uheldigvis ikke fikk satt tenna i noe som helst), videre foran dykkersenteret før den stakk til havs da den passerte den kinesiske ambassaden. Et koselig lite avbrekk i en ellers så hektisk hverdag med andre ord.

Tydligvis ikke et helt vanlig syn i Dili og lokalbefolkningen

strømmer til.





Arkivfoto (Panama 2008, men burde vel passe her uansett...)

Vi her i FEATS2 stiller oss meget positive til haier, slanger og andre kryp som man finner under vann men er mer negative til krokodiller. Da spesielt de man finner i havet. De har man litt ekstra respekt for. Så kanskje Gri-Ning finner seg en annen strand å gjøre morgengymnastikken på.

Mens man i Norge krangler om det meste er det godt å se at ting kan gjøres minst like godt andre steder. Debatten rundt monstermast problematikk har rast her nede i ukesvis men man har til slutt valgt å enes rundt et kompromiss. Man har valgt å bygge mastene men har valgt å ikke henge kabler i dem... Positive sider som kan nevnes i den sammenhengen er at det blir billigere samt at helikopterflygerne ikke har en sjanse til å sette seg fast i kablene. På den negative siden må det jo nevnes at man ikke får noe strøm men slik er nå politikken. Man gir litt og tar litt.

Det kan se ut som om det ville blir stille på bloggen et par dagers tid (Om ikke Dong-Lee tar ansvar) da den lokale tyskeren Volker har vært så elskverdig og invitere FEAST2 med på en liten ekspedisjon opp langs kysten her. Han vurderer å sette opp et dykkesenter og trenger da vår ekspertise og selskap i rekongnoserinsprosessen. Gri-Ning sier aldri nei til å komme seg bort fra folk så han hopper selvfølgelig på den muligheten når den blir tilbudt. Planen er å fylle en bil med dykkertanker, proviant, godt humør og deretter ta en 5-6 timers kjøretur opp kysten. Man regner dog ikke med å finne luksus som strøm og interwebb. Eller asfalterte veier for den saks skyld....

Fyldig rapport vil bli gitt nærmere helgen når man forhåpentligvis er tilbake i sivilisasjonen.

I helgen er det forresten karneval her i byen så det er mye å glede seg til her på bloggen om man bare har litt tålmodighet.

Slenger til slutt på noen bilder for våre yngre lesere;


Geir Atle & co beviser at barn på ingen måte trenger en playstations3 for å underholde seg selv. Han viser også at det norske utrykket "man skal ikke sage ned den greinen man sitter på" ikke gjelder i Øst-Timor.

Gri-Ning deler gladelig sin undervannsfotograferingsekspertise med de lokale gutane.

Fredrico har fått ny fotballtrøye og er atter igjen klassens kuleste.


Dykkesenteret. Med besøk fra de lokale FN guttene. Ikke er de Nederlendere heller så man føler jo seg riktig så godt ivaretatt.



Liten grunn til å tvile på hvem som vant dagens fiskekonkuranse. De to andre krummer ryggen i ærbødighet. Som de bør gjøre. Knockout.




FN har fått høre at Titanic endelig er tilgjengelig på DVD og sklir inn på den lokale utleiesjappen.


333 er Volkers faste medisinmann i Dili. Ekspert på vestlig og kinesisk medisin...samt at han er tannlege. Greit å ha alt på et sted sier jeg.

Gri-Ning







1 kommentar:

  1. Fantastisk skrevet, Thomas! =)
    Ler meg i hel!! Håper du koser deg masse og ikkje blir spist opp av krokodiller. Det er kjedelig.. :)

    SvarSlett