torsdag 3. februar 2011

Far East And Then Some 2 møter El Ambassador


Da var FEATS2 utsendte trygt landet i Øst-Timor. Flyplassen kan vel ikke sies å være like travel som den mer vante Flesland International Airport. Selv i hovedstaden Dili var det...ehhh null andre passasjerfly på bakken. United Nations stilte riktignok med to fly og tre helikoptre så transportmulighetene må allikevel sies å være tilfredsstillende.


Gri-Ning og ambassadøren i Dili.

Som en selvfølge stilte det lokale dykkersenteret opp med en norsk guide. Han kunne fortelle at Jens hadde en ambassade på øyen og at ambassadøren ville stille opp med vafler allerede neste kveld. Og etter en hel uke på reisefot kunne vel ikke ti ville hester klart å stoppe Gri- Ning i å sette beina på norsk jord igjen, så det ble raskt avgjort å rett og slett invitere seg selv med til Stoltenbergregjeringens utsendte i Øst-Timor.

Man kan iallefall bekrefte at skattepengene dere så surt betaler hver måned blir brukt fornuftig. Norge stiller med en stor og flott ambassade med vakter i døren og et riktig så nydelig svømmebasseng. Såpass må man vel ha i verdensmetropolen Dili. Gleden var dog kortvarig da det viste seg at FEATS2 ikke var eneste utsendte media for anledningen men at Norsk Rikskrigkasting hadde valgt å sende Anders Magnus en tur innom fra Beijing for å ta opp konkurransen. Vel, i det minste er denne bloggen gratis og koster deg ikke 2500 sure kroner årlig, enten du vil eller ei. Tilstede var også vel 20 fastboende nordmenn som var veldig imøtekommende selv om man ikke jobber for Unicef, oljefondet eller kaller seg journalist fra NRK.

Ambassadøren tok ordet og kunne ønske velkommen til de faste besøkende, Anders Magnus og en spesiell varm velkomst til Christian og Thomas som var innom for å sjekke ut de lokale dykkemulighetene. Det var jo koselig. Foreløpig er han min favorittambassadør i Asia. Konen hans kunne etterpå fortelle at Gri-Ning var turist nummer 5-6 eller 7 fra Norge. Som hun visste om iallefall. Selv om hun bare hadde vært der i et par års tid. Likevel er det vanskelig å slå mannen som stod utenfor ambassaden for en tid tilbake. Han kom kjørende på en motorsykkel.....fra Stavanger. Slå den!

Vaflene var for øvrig bare en stor bløff. I god Arbeiderparti stil. Faktisk ble det ikke servert en eneste vaffel men derimot vin og pizza fra den lokale sjappen. Men er det noe mor har lært meg er det å aldri å si nei til en gratis middag så den gikk ned på høykant.

For øvrig må det vel nevnes at shorts og flippflopper ikke er anbefalt antrekk i ambassademiddager. Dette til informasjon.

Gri-Ning logger ut for å enten;

A; Ødelegge for NRK slik at ingen av oss får årets journalistpris

B; Lage sine egne innholdsrike reportasjer om livet i Øst Timor

C; Rett og slett ta en seg forfriskende pilsner eller to

4 kommentarer:

  1. Herlig Jobb til no Thom and the as !! tipper du går for den her varianten etter endt blogging: C; Rett og slett ta en seg forfriskende pilsner eller to.
    Sikker vinner etter vafler på timorsk :P
    Enjoy the galskap.. hoyt !!!
    Dong-Lee

    SvarSlett
  2. Mehehehehehehe... Du er morsom, Thomas :D
    kos deg ihel !!!!

    SvarSlett
  3. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

    SvarSlett
  4. Latterkikk, ta en øl og kozzz deg. Ser fram til å komme bortover og finne på litt sprell. Du vet vi er glad i deg ;)

    SvarSlett