onsdag 23. februar 2011

Er Gri-Ning gått bort?

Ryktene om Gri-Nings bortgang kan bekreftes å være betydelig overdrevet. Likeså ryktene om at også han sitter fengslet i Østen mistenkt for barnedrap...

Sannheten er faktisk den at Gri-Ning skammer seg. Han har nemlig tatt inn på RESORT.. Løfter ikke en finger hele dagen. Blir matet klokken 07, 13 og 19 og blir ellers oppvartet fra morgen til kveld. Ikke setter han sammen sitt eget dykkerutsyr. Faktisk bærer han ikke engang sitt eget undervannskamera til båten. Man har da et par båtmenner som kan gjøre denslags oppgaver.

Resorten kalt Bastianos ligger en liten båttur unna byen Bitung på Sulawesi i Indonesia. Stredet det dykkes i kalles Lembeh Strait og er annerkjent for å kanskje å være verdens beste sted for macrofotografering under vann. Grunnet havstrømmer og noen nærliggende vulkaner er det optimale forhold for å finne all verdens kryp.

Dykkingen kan trygt sies å ikke være noe for enhver. Søppelet florerer, få koraller og egentlig mest svart kjedelig sand. Men om man har en god guide, en porsjon tålmodighet og en nerdefaktor på 110 kan man finne de mest merkelige skapninger som ligger kamuflert her. Så her tilbringes dagene mest under vann. To dykk om morgenen, et om ettermiddagen og gjerne et etter det er blitt mørkt også. Faktisk såpass mye at Gri-Nings ører etterhvert har begynt å streike og arbeider for tiden på 35% kapasitet. Så i dag ble det vist moderasjon og bare dykket to ganger...

Legger ved et par snapshots for å prøve å illustrere galskapen.

En fisk vil vel mange si. Så feil kan man altså ta. Det man her fokuserer på er at denne spesielle fisken er infisert av en parasitt. Som man kan se står borret ned i ryggen på den.


Dette må da vel være et bilde av en annemonefisk, også kjent som nemo? Neida, feil igjen. Dette er et bilde av en parasitt. En type som finner veien inn i munnen, spiser opp tungen til fisken(!) før den tar tungens plass og lever et koselig liv som fiskens tunge. Vel 25 fine minutter ble tilbragt på 15 meters dyp liggende foran denne fisken mens jeg bare ventet på at den skulle åpne munnen...... Har ventet lenge på denne sjansen, tro det eller ei!


Blue Ring Octopus har man letet etter i åresvis uten hell, og bestillte den(sammen med mye annet) til guidene når jeg kom. Når man først fant denne skapningen på størrelse med en golfball tilbragte likgodt Gri-Ning 40 minutter i dens selskap. Giftig som fy er den også visstnok.


Som man skjønner. Det har rablet fullstendig for Gri-Ning. Nerdenivået var gale fra før men har toppet seg nå. Når dagens reke blir middagens samtaletema er det grunn for bekymring. På tide Dong-Lee tar ansvar og kommer nedover og får orden på sakene??

3 kommentarer:

  1. Godt å høre fra deg igjen! Siste dag på jobben imrg, så der he du den igjen.
    Må en helgetur med familien på vinterferie, så trakka ej nedover neste uke :)
    Snikkres på linja

    SvarSlett
  2. Meget givende faktisk å betrakte dine bilder av prasitter jeg ikke har hørt om før.
    Jeg undres jo over, føler du innimellom behov for å kontrollere din egen rygg tunge eller andre ekstremiteter for parasitter som prøver å ta over oppgavene?

    SvarSlett
  3. Haha. Meget artig å høre at du synes parasitter er like atig som jeg gjør. Da skal du få foredraget når jeg returnerer. Ser ikke helt for meg at noen andre skulle være interessert.... Men at du ikke har hørt om Nemos tungeparasitt synes jeg er skuffende. Trodde slikt var allmenkunnskap. Noen onde tunger vil jo si at Gri-Nings munn har vært infisert av parasitter i åresvis så lite bekymret for at det skulle komme noen fler..

    SvarSlett