lørdag 12. februar 2011

Gri-Ning on the roadtrip


Da var det klart for turens første road trip og turen gikk denne gang til de østligste delene av Timor. Målet med turen var å prøve dykkingen i nærheten av Jaco island som ligger helt på på spissen av landet i meget uberørt natur. Turens reiseleder Volker har planer om å starte en dykkeresort i området og var interessert i å finne ut hvor han eventuelt kunne begynne å bygge.

Turen var lagt opp etter vanlig tysk presisjon og lite var overlatt til tilfeldighetene. Firhjulstrekker var leid inn, 15 dykketanker stod klar og selv nydelige kjøttboller hadde han grillet kvelden i forveien. Gri-Nings eneste oppgave var å være klar klokken 06.00.

Turen var planlagt fra hovedstaden Dili, forbi den neste største byen Baucau og videre til en liten landsby kalt Com. Vi var litt usikker på veiene oppover da regntiden er i full gang her nede og vedlikeholdet av dem må karakteriseres som hakket dårligere enn i Norge. Selv for oss som er vant med gode vestlandsveier.




Man så tidlig hvor dette bar når man fant kvist i vei. ©Brønnøysunds avis

Bekymringen viste seg fort å være betydelig overdrevet. Veiene var av varierende kvalitet men Volker med erfaring fra det tyske Luftwaffe ledet sine tropper trygt gjennom det meste av hindringer uten de store problemene.


Et mindre ras er da ingen hindring. Tiomoretiske Mesta arbeidere er jo også på saken.

Enda plenty med plass før veien er borte og Volker styrer skuten på sikreste vis.




Volkers far krysset Volga i 43 under artilleriild, så dette blir jo barnemat.

Det positive med å reise i regntiden er at landet er grønt og frodig. Og man får virkelig inntrykk over hvor flott landet virkelig kan fremstå.

Gri-Ning nyter det flotte landskapet og poserer villig som en god turist skal gjøre.

Ved com sluttet veien og det var på tide å finne et overnattingssted for natten. Valget falt på det nydelige Com Beach Resort som hadde det meste av fasiliteter. Gri-Ning valgte å ikke være den sedvanlige gnieren han pleier å være ved å bestille et standard rom, men gikk sporenstreks for den eksklusive utgaven kalt "Superior Cottage with Ocean View". Man lever da tross alt bare en gang.

Overraskelsen var derfor stor da det viste seg at det var noen gamle Notar meglere som hadde skrevet hotellets meny. Ocean view var det jo forsåvidt. Dvs at man kunne se sjøen forbi en vei og gjennom noen trær. Superior Cottage viste seg å være en.....ehhh en ombygget container. Rett og slett en gammel pimpet MAERSK container. Trivelig det. For all del. Men kanskje ikke det man hadde forventet til 70 dollar natten..... Inne i containeren ventet en knallhard seng, en dass som ikke flushet, ingen handkle og en dusj som leverte forfriskende isvann. Men til gjengjeld hadde man strøm fra 7 på kvelden til 7 på morgenen. Så alt i alt et godt valg. Man klager da ikke når man er på tur. Spesielt ikke på en tur i turen.

Gri-Ning nyter livet i Container 109. Utenfor var det iallefall fint

Skuffelsen var rimelig kortvarig da vi slengte oss i bilen igjen og tok et par dykk i områdene rundt og fikk oppleve dykking slik det skal være. Nydelige korallrev og en sikt vi ikke har vært i nærheten av her nede tidligere.



Ettermiddagen ble brukt til å rekognosere området for Volkers resort samt å forhandle med en lokal fisker om å ta oss med til Jaco Island neste dag. En liten robåt skulle gjøre susen og gleden var stor da vi hørte at turen ikke ville ta mer enn tre timer....hver vei.

Volker knipser og noterer. Ingen skal iallefall si at disse tyskerne ikke kan organisere og planlegge.

Er jo på mange måter ikke rart at turen tar tre timer når fiskerne skal dorge hele veien til Jaco!

Lokale ungdommer er glad noe endelig skjer i Com og hjelper gladelig til med lasting og lossing.


To be continued...... Gri-Ning holder Lørdagen hellig og velger å ta seg noen øl heller enn å sitte her og skrive blogg. Håper på forståelse for den avgjørelsen. Plutselig tilbake med mer fjas.







3 kommentarer:

  1. Herlich german dudorini du he dratt med deg i jungelen!
    Om du he en interressant video du vil ej skal redigere å slenge ut her til deg, så fyr den over på mail, så biffa ej fiksen :p
    Have a nice & the niceY time vidare, mens du venta på Møre McReiserud skal innta en vingrolle på den asiatiske skuta !
    Hoyt!!
    Dong-Lee

    SvarSlett
  2. Jeg ser at det absolutt skulle vært mer video tilgjengelig. Men slike ting er liksom litt lettere og gøyere når man er flere... Så det er på tide du tar turen nedover. Gri-Ning venter...

    SvarSlett
  3. Fantastisk! Brofundamenter er da oppskrytt så trenger de egentlig å bygge de opp igjen?
    Det er godt å se at du er i trygge Germanske hender. Da kan ingenting gå galt.
    Com Beach Resort høres ut som en grepa plass. Bodde en tid i container selv, og er imponert ovar at du har luksusvarianten med eget bad... Real luksus du kjører på denne turen!!

    SvarSlett